Vakantie in Frankrijk? Leuke weetjes over de Eiffeltoren

eiffeltoren

Op zoek naar leuke ideeën voor jouw vakantie in Frankrijk? Absoluut de bekendste attractie in Frankrijk is de Eiffeltoren in Parijs. Over dit imposante bouwwerk zijn veel feitjes en weetjes te vertellen. Duizenden mensen bezoeken dagelijks de Eiffeltoren maar staan vaak niet stil bij allerlei interessante feiten over deze toren.

Wereldtentoonstelling

Veel mensen weten namelijk niet dat de Eiffeltoren is gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889. De Eiffeltoren moest de monumentale toegang tot de tentoonstelling worden. Het jaar 1889 was daarbij niet toevallig uitgekozen. Dit was namelijk de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. In totaal werkten 250 staalarbeiders mee aan de bouw van de toren.

Geplande sloop

Wat veel mensen tegenwoordig helemaal zal verrassen, dat is dat de Eiffeltoren aanvankelijk weer gesloopt diende te worden. Het plan van Frankrijk was om na 20 jaar de toren weer helemaal te verwijderen. De toren bleeft toch, omdat het zeer waardevol bleek voor communicatiedoeleinden. Zo werd op 12 januari 1908 het eerste langeafstandradiobericht vanaf de toren verzonden. Tegenwoordig is de Eiffeltoren een van de grootste toeristische trekpleisters van de wereld.

Namen Franse wetenschappers

Op de Eiffeltoren zijn in gouden letters 72 namen van Franse wetenschappers, ingenieurs en andere notabele mensen aangebracht. De namen zijn te vinden aan de rand van de eerste verdieping. Deze gegraveerde namen werden in het begin van de 20ste eeuw verwijderd door schilderwerk, maar in 1986-1987 weer gerestaureerd.

Inrichting Eiffeltoren

Vanaf de jaren ‘60 nam het internationale toerismeverkeer erg toe. Dit had ook grote gevolgend voor de Eiffeltoren. Het aantal mensen is op recordniveau boven de 6 miljoen per jaar gestegen. Door de flinke toename van het aantal toeristen was een grondige renovatie nodig.

Er kwamen overal in de toren trappen en liften en de veiligheid van bezoekers werd vergroot. Met zo veel mensen dagelijks op de toren is het belangrijk dat er geen ongelukken gebeuren. De toren werd maar liefst ontdaan van 1340 ton overbodig materiaal en er werd opnieuw geschilderd ter voorkoming van corrosie. Er werd ook een restaurant in de toren geopend: Le Jules Verne.

Andere leuke weetjes: Op 26 december 1978 startte de eerste Parijs-Dakar rally aan de voet van de Eiffeltoren. Daarnaast hebben ook meerdere concerten plaatsgevonden onder de Eiffeltoren, bijvoorbeeld Jean-Michel Jarre in 1995 en Johnny Hallyday in 2000.

Anno 2017 zijn er ongeveer 25 schilders aan het werk om de toren van nieuw onderhoud te voorzien. Hiermee moet in de toekomst het roest worden tegen gegaan. Dit project duurt ongeveer 7 jaar.

Link naar dit blog bericht!
Continue Reading

Comfortabele vakantie slippers, de Birkenstock Arizona

Birkenstock Arizona

Slippers dragen we in de zomer en wanneer we op vakantie gaan. We willen, zeker op een vakantie, comfortabel lopen en hip voor de dag komen. Sinds 1774 zijn de Birkenstock slippers al op de markt. Birkenstocks zijn zo gemaakt dat de voetafdruk helemaal wordt nagebootst en de perfecte aansluiting hebben. Op deze manier zijn je voetzolen helemaal ondersteund en geven ontspanning aan de voetboog. Een geheel platte zool is helemaal niet goed voor de voeten. Deze geven totaal geen ondersteuning. Voeten hebben, zeker tijdens het dragen van slippers, alle ondersteuning nodig. Birkenstock geeft deze ondersteuning op professionele wijze.

Birkenstock Arizona
de Birkenstock Arizona slipper in de kleur Shiny Snake Black.

Alle ruimte voor je voeten

Om voeten alle ruimte te geven zal een niet geheel platte zool de nodige ondersteuning bieden. De Birkenstock slippers zijn nogal breed wat veel mensen niet mooi vinden. Toch geeft deze vorm de juiste ondersteuning aan je tenen en de rest van de voeten. Tenen blijven op hun plek en glijden op deze manier niet weg.
Het schokabsorberende materiaal waar de hiel van is gevormd zorgen ervoor dat de schokken tijdens het lopen op de juiste manier worden opgevangen. Minder last van je rug en een gezondere houding zijn het gevolg.

Materiaal Birkenstocks

De Birkenstocks zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal. De bast van een mediterraanse kurkboom wordt gemengd met latex en gebruikt om slippers van te maken. IJzersterk materiaal dat na wat inlopen helemaal naar je voeten gaat staan. Een formidabele ondersteuning die je na verloop van tijd niet meer wilt missen. Birkenstock Arizona zijn modieuze slippers die ook nog eens een keer zorgen voor gezonde voeten en comfortabel lopen.

Birkenstock Arizona

Het Birkenstock assortiment bestaat uit verschillende serie’s waaronder de Birkenstock Arizona. Een vlotte slipper die voor jong en oud qua uiterlijk acceptabel te noemen is. De Arizona African Wax Rasberry is een zomers gekleurde slipper die direct wanneer je deziet een vakantiegevoel geeft. Een slipper waar je een hele vakantie opkan lopen zonde dat je last krijgt van pijnlijke voeten. Een exotisch getinte slipper die door iedereen kan worden gedragen.
De Arizona Suède Taupe is weer een geheel ander item uit deze serie. Een mooie slipper met een nonchalant design en een bovenmateriaal wat bestaat uit zachte, soepele suède. Kan elke dag worden gedragen, zelfs tijdens bepaalde werkzaamheden. Een mooie, klassieke Birkenstock waar je mee voor de dag kunt komen.

Link naar dit blog bericht!
Continue Reading